Bucătăritul rapid, azi cu spanac!

V-am mai povestit cu diverse ocazii despre experiența mea săptămînală de la Reflexo Vital, despre cum savurez masajul și despre Alin, cel la care merg. Ei bine, postarea asta nu va fi despre relaxarea mea ci despre sfaturi culinare.
Pe lîngă mîinile pricepute, Alin îmi mai oferă o sumedenie de sfaturi de nutriție și sănătate personală, pe care le pun în aplicare cu moderație, pe considerente de comoditate. El mi-a recomandat și cursurile de qigong, o experiență foarte bună pentru mine.
Ce am simțit nevoia să împărtășesc cu voi este această rețetă, super ușoară, rapidă și bună! Spanac cu țelină și morcovi, sotate în unt. Minunat!
Timp aproximativ: 20 de minute, cu tot cu culesul spanacului din seră, ruptul frunzelor de pe tije și spălatul lor.
Rețeta: topiți un cub de unt în tigaie, adăugați țelina și morcovii feliați subțire cu instrumentul de curățat legume (habar nu am cum se numește), după aproximativ 2 minute adăugați frunzele de spanac cît mai uscate (am folosit uscătorul pentru salată), amestecați bine pînă se înmoaie frunzele de spanac, adăugați sare după gust (și piper, dacă vreți, eu am pus doar puțină sare), cred că le-am lăsat încă 3 - 4 minute și gata!
Probabil că Alin va fi ușor nemulțumit de asocierea preparatului ușor și sănătos cu cei doi mici dar, măcar am suplimentat porția de fier și vitamine zilnice!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena