Supă cremă de dovlecei

Nu știu dacă am povestit aici dar anul acesta am avut și încă am o recoltă bogată de dovlecei. Unii dintre ei eludează vigilența noastră în a-i culege la timp și ajung ceva de dimensiunea celui de sus. Sînt buni și așa dar, oricum, sînt mulți pentru necesitățile noastre, mai ales că cei doi ”bakugani” nu vor să mănînce sub nici o formă.
I-am gătit în mai multe feluri: cu paste, cu ciuperci, pane, prăjiți, la grătar, nu încercasem încă o supă cremă. Am făcut-o sîmbăta asta, după rețeta de aici
Pe scurt: am călit în ulei de măsline o ceapă mărunțită, am adăugat vreo jumătate de căpățînă de usturoi zdrobit și tocat (în rețetă scria mai puțin dar mie îmi place mult), am adăugat dovlecelul (unul din aceia mari), curățat de coajă, semințe și doi cartofi potriviți, cubulețe, sare, piper, o cană și un sfert de apă. Am lăsat ingredientele să fiarbă acoperite cu capacul pînă s-au muiat. Am scurs o parte din zeamă. Le-am mixat/zdrobit bine cu mixerul vertical pînă au devenit o cremă destul de groasă, am adăugat trei linguri de iaurt și l-am amestecat bine.
Pentru că nu am avut mentă proaspătă am folosit busuioc din recolta proprie, zdrobit, amestecat cu sare de mare și ulei de măsline, a fost delicios adăugat deasupra supei cremă. Servită cu pîine prăjită, crutoane încă nu știu/n-am răbdare să fac. Pe cuvînt de pionier că a fost foarte bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Valuri de maci

Guest post: Ferma animalelor 2

Anotimpurile și igiena